Porsche Cayman GT 4

Volgens Porsche moeten we de Cayman GT4 beschouwen als de 911 GT3 in een andere%2C kleinere verpakking. Dat is nogal een statement%2C maar evenwel niets aan gelogen want de Cayman GT4 is bedeeld met componenten van de 911 GT3. Bovendien klaart het een ronde over de Nürburgring in een tijd van 7 minuten en 40 seconden. Jawel%2C sneller dan de 911 GT3 en Turbo S van de 997-generatie%2C vlotter dan de eerste 911 GT3 RS en ook rapper dan menig gerespecteerde supersportauto met significant hogere vermogens. Om er daarvan twee te noemen%3A de Nissan GT-R en de Lamborghini LP570-4 Gallardo Superleggera.

911-hart
Dat het de Cayman GT4 menens is blijkt ook uit het feit dat Porsche dit model positioneert als een circuitbeest dat ook goedgekeurd is voor de openbare weg. Normaliter wordt die claim namelijk andersom verkondigd. Voor wie dat liever prefereert is er de Cayman GTS. Die is net een fractie vergevingsgezinder gedurende woon-werkverkeer. In de GT4 is het klappertanden over klinkers en de Duitse Autobahn%2C zoals dat hoort bij een circuitmachine met of zonder geldige kentekenplaat.
Naast het onderstel en de remmen %28twee componenten die worden gedeeld met de GT3%29 zijn ook de aerodynamica en de motor aangepakt. Bij dat laatste is zelfs niet over een nacht ijs gegaan%2C want de zescilinder-boxer in de GT4 is een afgeleide van de 911 Carrera S. De 3.8 liter levert 385 pk%2C is gekoppeld aan een manuele 6-bak en weet een vingervlugge bestuurder in slechts 4%2C4 seconden naar de 100 km%2Fh te schieten. De topsnelheid bedraagt 295 km%2Fh en voor wat het waard is%3A een kalme rijstijl zou resulteren in een gemiddeld verbruik van 10%2C3 l%2F100 km.

Carbon-keramische schijven
Standaard wordt de Cayman GT4 uitgerust met de reguliere remschijven van de 911 GT3. In de optielijst prijken carbon-keramische exemplaren als onderdeel van het Porsche Ceramic Composite Brake remsysteem. Verder zijn er lichtgewicht kuipen met stoelschalen van CFRP aan te vinken en natuurlijk het onder Porsche-rijders populaire Sport Chrono Pakket%2C voorzien van extraatjes zoals de Track Precision app en het Club Sport Pakket.

Aan de prijs
Hebben%3F De Porsche Cayman GT4 wordt begin maart officieel onthuld op de autotentoonstelling van Genève%2C waarna hij in april bij de Nederlandse Porsche Centra wordt binnen gereden. Ongelimiteerd%2C maar wel tegen de vanafprijs van een Porsche 911 Carrera. Het stevige prijskaartje bedraagt namelijk liefst € 126.100%2C- per stuk.

Je zou dat in guldens terug rekenen%2C
Dan val je toch van je stoel %3F%3F%3F

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties