Slachtoffer politiekogel nog steeds van slag

Het is nog maar de vraag of de 28-jarige Marvin ooit weer normaal kan lopen. Begin augustus werd hij \`onterecht\` door een politieagent in zijn been geschoten op het Anton de Komplein in Zuidoost.

Marvin kreeg ruzie met zijn ouders, waarna de politie richting het huis komt. Nog voordat agenten aangekomen zijn loopt hij naar buiten. Vier agenten proberen hem aan te houden, omdat hij zich niet kan legitimeren.

De 28-jarige jongen verzet zich echter en er ontstaat een worsteling. \`Nadat ik mij uit de houdgreep wilde wurmen, heeft een van de agenten mijn voet vastgehouden, waardoor ik op de grond viel. Toenschoten ze mij neer.\`

\`Ik heb een kogel in mijn enkel en een scherf in mijn dij. Ik kan nog steeds niet bevatten waarom zij me zo belaagden voor iets wat zo klein was\`, zegt hij tegen AT5.

Volgens zijn advocaat hebben de agenten buitenproportioneel veel geweld gebruikt. \`Terwijl hij ongewapend op de grond ligt, wordt hij in zijn been geschoten. Dan zijn wat mij betreft alle grenzen overschreden.\`

Marvin heeft aangifte wegens poging tot doodslag tegen de politie gedaan. De politie wilde vandaag niet reageren. omdat zaak op dit moment nog wordt onderzocht door de Rijksrecherche.

Bron: AT5

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties