39 jaar onschuldig in de gevangenis

Een man die 39 jaar onschuldig in een Amerikaanse gevangenis heeft gezeten krijgt van de Amerikaanse overheid meer dan een miljoen dollar aan schadevergoeding.

Ricky Jackson werd in 1975 veroordeeld tot levenslang voor de moord op een blanke vertegenwoordiger. Destijds wees een 12-jarige jongen Jackson aan als een van de schuldige van deze moord. De destijds 12-jarige ooggetuige die nu de middelbare leeftijd heeft bereikt%2C verklaarde afgelopen november voor het Amerikaanse hooggerechtshof%2C dat hij de moord nooit heeft zien gebeuren en dat hij Ricky Jackson destijds onterecht heeft aangewezen als één van de moordenaars. Hierop werd Ricky Jackson per direct vrijgelaten.

Wat Ricky Jackson met de schadevergoeding gaat doen dat wist hij nog niet. %22Vast leuke dingen%22%2C melde hij nog wel.

Ik vind een miljoen dollar schadevergoeding voor 39 jaar onschuldig in de gevangenis nogal weinig. Amerika is toch het land van de gigantische schadevergoedingen. Maar hierin blijven ze %2Cin mijn ogen%2C een beetje achter.

Wat vind u van deze schadevergoeding %3F

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties