Golf van terreur dringt de wereld binnen

Beelden vanuit de toeristische badplaats Sousse denderen de wereld over.

Op vier verschillende plaatsen in de wereld te weten Sousse-Tunesië%2C Saint-Quentin-Fallavier in Frankrijk%2C Lego-Somalië en in het centrum van Koeweit zijn vandaag terroristische aanslagen bijna tegelijkertijd uitgevoerd.

Zeker één dode en drie gewonden in Frankrijk%2C minimaal dertien doden in Koeweit%2C 27 doden voornamelijk toeristen in Tunesië en tientallen doden in Somalië. Dat is het voorlopige dodental wat nu al bekend is. Waarschijnlijk zullen er nog meerdere zwaargewonden bezwijken aan hun verwondingen maar daar is nog niks over te zeggen.

De wereld is in shock.
In Europa word gesproken over de aanslag in Frankrijk van %22het komt nu erg dichtbij%22. De eerste aanslag in Frankrijk staat dus vanaf nu niet meer op zichzelf.
En over voornamelijk de aanslag in de badplaats Sousse in Tunesië waarbij voornamelijk toeristen het doelwit waren van de brute aanslag.

De schrik zit er goed in. Nederlanders die hun vakantie al geboekt hebben naar Tunesië zouden met de gedachte spelen om hun boeking te cancelen. Maar er moet een negatief reisadvies komen willen deze mensen schadeloos gesteld kunnen worden. Voorlopig is die er nog niet.

Wat deze mensen die deze aanslagen hebben gepleegd bezield zal niemand kunnen begrijpen. Hopelijk worden alle daders gearresteerd en voor het gerecht gebracht want deze vorm van terreur moet gewoon stoppen.

Wat vind u van deze laffe aanslagen plaats dit op thejournalist.nl en open een discussie.

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties