Gratieweigering Andrew Chan en Myuran Sukumaran word niet herzien

Het gratieverzoek van Andrew Chan en Myuran Sukumaran dat door de Indonesische president Joko Widodo werd afgewezen%2C mag niet meer worden aangevochten%2C zo bepaalde een hoge rechter in Indonesië maandagochtend.

De advocaat van de twee ter dood veroordeelde wil nu nog naar het constitutioneel hof stappen om de executie alsnog proberen te voorkomen. Volgens insiders gaat dit een hels karwei worden.

In Indonesië zijn%2C sinds de aantreding van Joko Widodo vorig jaar%2C de executies flink opgeschroefd. Widodo laat zien dat hij drugsgerelateerde delicten niet accepteert in Indonesië. Zijn optreden tegen drugsgerelateerde feiten is hard maar in de ogen van vele Indonesiërs rechtvaardig. Widodo krijgt door zijn harde optreden tegen drugs veel steun van het Indonesische volk.

De Australiërs Andrew Chan en Myuran Sukumaran%2C zullen samen met een aantal anderen voor het vuurpeloton komen te staan. Die anderen zijn al overgebracht naar het gevangeniseiland Nusa Kambangan. Zij komen uit Frankrijk%2C de Filipijnen%2C Brazilië%2C Ghana%2C Nigeria en Indonesië. Ook die landen protesteren tegen het harde optreden van Indonesië tegen hun burgers%2C maar Widodo geeft geen krimp en het Indonesische volk staat blijkbaar achter Widodo.

Vaststaat dat het voor de Australiërs Andrew Chan en Myuran Sukumaran héél spannend gaat worden. Volgens de grotere nieuwsorganisaties hebben de twee ter dood veroordeelde geen enkele kans meer op herziening of gratie. Zij zullen waarschijnlijk ook snel overgebracht worden naar gevangeniseiland Nusa Kambangan. Wat hun daar wacht is enkel de dood.

Wat vind u van het harde optreden van Indonesië inzake de doodstraf %3F

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties