IRAK heeft eerste vrouwelijke burgemeester.

Irak heeft allereerste vrouwelijke burgemeester
De benoeming van de eerste vrouwelijke burgemeester in de Iraakse hoofdstad Bagdad is een feit. Haar aantreden is een doorbraak in de strijd voor gelijke rechten.

Het is een positief geluid uit het land dat al maanden wordt geteisterd door geweld en terreur.
Kwart Irakese vrouwen is analfabeet
Zekra Alwach gaat een pittige tijd tegemoet%2C ze staat in haar nieuwe functie voor een aantal stevige uitdagingen. Haar allereerste taak is om de rust terug te brengen in de Iraakse hoofdstad%2C die bijna dagelijks het doelwit is van aanslagen en religieus geweld. Daarnaast zal ze verder doorgaan in de strijd voor gelijkheid. En dat is hard nodig%2C want volgens een VN-rapport uit 2014 is minstens een kwart van de Irakese vrouwen analfabeet%2C heeft maar veertien procent een baan en denkt de helft van de vrouwen tussen de 15 en 49 dat het normaal is als een vrouw door haar man wordt geslagen.

Frisse wind
Het is uniek dat Irak een vrouwelijke burgemeester heeft%2C want het land is berucht om de schending van vrouwenrechten. Dit dankzij Saddam Hoessein. In de jaren zeventig bekend stond Irak juist bekend als zeer vooruitstrevend%2C maar daar was de dictator het niet mee eens en stak er een stokje voor. Aan Zekra Alwach nu de taak om een andere wind door Bagdad te laten waaien.
Ben heel benieuwd hoe dat gaat worden.
Ik denk dat hier heel veel verschillende meningen over zijn %21%21

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties