Cambridge Innovation Center naar Rotterdam.

Het Amerikaanse Cambridge Innovation Center %28CIC%29 opent een eerste buitenlandse vestiging in Rotterdam. Dat maakt de gemeente Rotterdam vandaag bekend. In het Groothandelsgebouw aan het Weena wil CIC 13.000 vierkante meter – tien procent van het totale vloeroppervlakte in het monumentale gebouw naast het Centraal Station – geschikt maken voor startende ondernemers.

CIC is gevestigd in het Amerikaanse Cambridge%2C bekend van de universiteiten van Harvard en MIT. In Rotterdam gaat men samenwerken met het Erasmus Centre for Entrepreneurship%2C RDM Campus en de Delftse incubator Yes%21

CIC wordt een incubator voor bedrijven die bijvoorbeeld in Eindhoven%2C Amsterdam%2C Groningen en Rotterdam reeds bij kleinere incubators zijn opgestart. Dat kunnen uiteenlopende startups zijn%2C niet alleen tech- of internet ondernemingen.

CIC Nederland wordt geleid door Marcus Fernhout%2C eigenaar van CODUM en betrokken bij het Dutch Incubation Forum. Al enkele jaren probeert Fernhout%2C die ooit in New York heeft gewerkt%2C in de Maasstad kantoorpanden te transformeren tot levendige werkgemeenschappen. De komst van CIC naar Rotterdam was al langer bekend.

CIC heeft onder meer aan de wieg gestaan van Google-dochter Android en GreatPoint Energy%2C dat gas maakt uit kolen en aardolie. De Amerikanen hebben behalve in Cambridge een soortgelijk centrum in St. Louis. Apple%2C Amazon%2C Google%2C Facebook%2C Shell%2C DSM%2C Disney en Boeing werken samen met de ‘bedrijvenaanjager’.

Het Groot Handelsgebouw%2C pal naast Rotterdam Centraal%2C is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Het werd gebouwd na de Tweede Wereldoorlog en in 2005 gerenoveerd. De ambitie van CIC is om binnen 5 jaar 550 start-ups te huisvesten in Rotterdam en 1.750 hoogopgeleide arbeidsplaatsen te creëren.

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties