Willy Selten, vandaag voor de rechtbank

Vanmorgen is de rechtszaak tegen de Osse vleesverwerker Willy Selten begonnen.

Selten die verdacht word van grootschalige fraude%2C in zijn inmiddels failliete bedrijf%2C zal ook voor de rechtbank zijn vlees duur proberen te verkopen.

Het debacle begon volgens Selten in 2011 nadat zijn bedrijf een opdracht kreeg van een Engelse klant. Deze klant liet Selten paardevlees vermengen met rundervet omdat deze Engelse klant daar een klant voor zou hebben. Deze Engelse klant nam vervolgens de order niet af waardoor Selten met een partij vlees bleef zitten.

Vervolgens werd het vlees per ongeluk verkeerd gestickerd en verkocht als het veel duurdere rundervlees. %22Een foutje%22 zegt Selten %22het gaat ook maar over dubbeltjes en kwartjes%22.

%22Foutje bedankt%22

%22Er werd in twintig maanden tijd 336.000 kilo paardenvlees verwerkt bij uw bedrijf. Daarvan was tijdens de inval 56.000 kilo paardenvlees nog aanwezig. Dat houd in dat u 280.000 kilo vlees vermengd danwel verkocht hebt als het duurdere rundervlees%22%2C zo hield de rechter Willy Selten voor. Hierop viel Selten even stil%2C om vervolgens te melden dat het hier echt om een %27foutje%27 ging.

Vanmiddag word de strafeis tegen Willy Selten verwacht.

Gelooft u het verhaal van Willy Selten dat het hier om een sticker-foutje zou gaan %3F

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties