Woningbouw maakt onderscheid in huurpenningen

De beheerders van de winkeltjes op de Edisonstraat in Eindhoven%2C de zogeheten Woensel Westside Stores%2C betalen allemaal verschillende huurpenningen.

De woningbouw en gemeente hebben voor elk winkeltje een eigen plan. Sommige eigenaren betalen maar de helft van hun eigenlijke huur terwijl anderen de %22volle pond%22 moeten betalen. Weer andere eigenaren betalen zelfs soms helemaal niks zodat ze eerst omzet kunnen draaien. Dat is allemaal héél leuk maar dan moet je die geste aan iedere eigenaar gunnen.

Sommige winkeltjes hebben vroegtijdig hun deuren moeten sluiten omdat ze geen omzet draaiden%2C en daardoor dus hun huur niet meer konden betalen. Weer anderen denken er om diezelfde reden over na om %22de tent%22 maar te sluiten.
Maar de woningbouw en gemeente lijken blind te zijn voor deze%2C al ontstane%2C situatie.

De winkeltjes op de strip %22Woensel Westside Stores%22 zijn zogenaamde %22mooi-weer-winkeltjes%22%2C en niks anders. De woningbouw en de gemeente mogen zeggen wat ze willen%2C maar behalve de winkeltjes die ook nog via internet klanten krijgen%2C trekken de anderen alleen maar klanten als het mooi weer is. Maar de woningbouw en de gemeente zijn hier blind voor. Aan promotie word minimaal meegewerkt dit moet veelal komen van de winkel-eigenaren zelf. Mensen die ingeschakeld zijn zoals Hans van Agt%2C overigens een hele fijne man%2C zien de echte situatie niet. Hij woont in een totaal andere stad%2C en komt eens in de zoveel tijd even een dagje langs.
De dagen weet hij ook uit te kiezen%2C hij komt altijd als de zon schijnt.
Dus Hans ziet de echte situatie niet. Als de zon schijnt is iedereen immers anders%2C iedereen lacht%2C praat%2C het is drukker in de straat%2C en dat trekt weer klandizie.
Niks om over te klagen denkt Hans als hij weer%2C zijn lange weg terug%2C naar huis rijd.
Maar als het slecht weer is dan zie je Hans niet%2C althans niet bij de Woensel Westside Stores.
En dan word je vanzelf blind voor de realiteit.
En ik als schrijver begrijp dat helemaal%2C ik ga ook niet winkelen in Breda als het slecht weer is.

Dit is dus aan de orde bij veel eigenaren van winkeltjes.
Hopelijk draaien de woningbouw en gemeente heel erg snel bij%2C want anders zijn deze winkeltjes in een later stadium alleen nog maar goed als onderdak voor studenten.

Wat vind u van de Woensel Westside Stores %3F
Plaats dit op thejournalist.nl

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties