‘Driekwart Nederlanders kan niet reanimeren’

Bijna driekwart van de Nederlanders weet niet goed wat te doen als iemand een harstilstand krijgt.
Dat blijkt maandag uit onderzoek van het Rode Kruis.

74 procent weet niet welke handelingen er verricht moeten worden bij de getroffen persoon. Ook weet bijna 60 procent niet waar de dichtstbijzijnde AED hangt%2C een draagbaar apparaat dat middels gesproken opdrachten helpt bij de reanimatie.

Reanimatie en het gebruik van een AED binnen zes minuten na een hartstilstand kan de overlevingskans van het slachtoffer tot 50 procent vergroten. Daarvoor moet het apparaat wel op de juiste manier worden bediend.

Een AED is te koop bij www.royalsafetygroup.nl en daar krijgt u de juiste uitleg over het apparaat wat u aanschaft.

Verschil maken
Uit het onderzoek blijkt verder dat 29 procent van de Nederlanders bereid is om zelf de reanimatie te starten%2C maar bijna de helft van die groep doet dat alleen als er niemand anders in de buurt is die het kan.

%22Snel reanimeren en vooral snel een schok geven om het hart weer normaal te laten kloppen kan het verschil maken tussen overleven of overlijden%22%2C zegt Michael Kuiper van de Nederlandse Reanimatieraad. %22Daarom is het belangrijk dat de kennis van reanimatie en een AED goed is.%22

Volgens cijfers van de Nederlandse Hartstichting hebben elke week driehonderd Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De gemiddelde leeftijd van de slachtoffers is 66 jaar.

Door%3A NU.nl

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties