Waarom hebben wij een zorgverzekering ?

Waarom heeft elke Nederlander een zorgverzekering %3F En waarom worden wij voor het gerecht gesleept als wij onze zorgverzekering niet betalen %3F

Dat zijn vragen die véél Nederlanders zichzelf stellen. Vanmiddag zat ik bij mensen binnen die met tweeën zo%27n 279 euro elke maand betalen aan hun zorgverzekeraar. Voor die mensen is dat héél erg véél geld. Daarvoor verwachten ze dan ook dat al hun klachten waarvoor ze medisch of psychische behandeld moeten worden%2C dat die dan ook volledig vergoed worden. Maar niks is minder waar. Het word maar gedeeltelijk vergoed. Nu moeten ze zelfs hun spuitjes á 15 euro per spuit zelf betalen%2C die worden niet vergoed. Laatst werd de vrouw van het stel thuis opgehaald door een ambulance. Omdat de vrouw niet persé in het ziekenhuis hoefde te overnachten %28 ze mocht wel %29 moest ze de kosten van de ambulance á 135 euro zelf betalen. Ze zegt nu%3B %22de volgende keer blijf ik een nachtje in het ziekenhuis want anders zijn de kosten voor mijzelf en dat kan ik gewoon niet bekostigen%22.

Zelf maak ik hetzelfde mee met de tandarts. Ik heb een verzekering waarmee de behandelingen bij de tandarts verzekerd zouden moeten zijn. Maar voor elke behandeling staat er op mijn factuur de verzekering betaald 0%2C00 euro. Dus alle kosten komen voor mijzelf.

Waarvoor ben ik dan eigenlijk verzekerd %3F

Ik mankeer lichamelijk en psychische gelukkig niks maar stel dat ik word opgenomen in het ziekenhuis%2C dan word ik al bang van de te verwachte rekeningen. Wat spontaan tot nog ergere lichamelijke en psychische klachten kan leiden met als gevolg nog meer rekeningen.

Maar als ik nu mijn ziekenfonds rekeningen niet betaal omdat ik daar zelf voor wil kiezen dan gaat en mag dat niet. Met als gevolg dat ik ten eerste een deurwaarder over de vloer krijg en bij nog niet betalen vervolgens voor de rechter moet verschijnen. En als ik dan pech heb krijg ik ook nog een gevangenisstraf.
Dat is toch de wereld op zijn kop.
Zo worden zorgverzekeraars dus stinkend rijk. En krijgen directeuren van zorgverzekeraars aanzienlijke bonussen.

Wat vind u van de zorgverzekeringswet in Nederland %3F

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties