Grote uitslaande brand verwoest bakkerij in Heerjansdam

Bron : http://www.zhzactueel.nl/

HEERJANSDAM – De bakkerij en winkel van brood- en banketbakkerij Van Dijk zijn maandag 26 mei door een uitslaande brand aan de Dorpsstraat compleet verwoest. De bakker ontdekte even voor 11.00 uur brand in zijn bakkerij waarop hij direct de hulpdiensten alarmeerde. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek de brand zich snel uit te breiden en sloeg deze al snel naar buiten. De winkel aan de voorzijde en de bakkerij aan de achterzijde van het pand stonden binnen korte tijd volledig in brand.

Zeer grote brand
Om de uitslaande brand in het pand te blussen en overslag naar andere panden te voorkomen schaalde de brandweer op naar de classificatie zeer grote brand. Brandweermensen uit de hele regio kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Verwoest
Na twee uur blussen had de brandweer de brand onder controle. De bakkerij en winkel werden door de brand volledig verwoest en moeten als verloren worden beschouwd. Overslag naar naastgelegen panden kon door inzet van de brandweer worden voorkomen.

Bakker
Op het moment dat de brand uitbrak was alleen de bakker aanwezig. Hij kon zelf op tijd uit zijn bakkerij komen en raakte niet gewond. Over het ontstaan van de brand is nog niets bekend. Een onderzoeksteam van de brandweer zal hier onderzoek naar doen.

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties