Megaproces drugshandelaren.

In Rotterdam is vandaag een megaproces begonnen tegen negentien verdachten die betrokken zouden zijn bij drugssmokkel van Zuid-Amerika naar Nederland en België. De bende zou actief zijn geweest in de havens van Rotterdam en Antwerpen.
De groep wordt er onder meer van verdacht computerspecialisten te hebben ingehuurd om de systemen van havenbedrijven te hacken. Zo kon de bende zeecontainers onderscheppen waar drugs in zaten.
Ook zou de groep verantwoordelijk zijn geweest voor de gewapende overval op een vrachtwagen in de Belgische provincie Limburg in januari. De vrachtwagen%2C met een lading artisjokken uit Peru%2C werd klemgereden door een andere vrachtwagen en drie personenauto%27s.
Vervolgens werd er ingebroken in de container%2C waarbij mogelijk drugs uit de vrachtwagen zijn gehaald. Na de overval werden tussen de lading sporttassen met daarin 110 kilo cocaïne aangetroffen%2C die de overvallers mogelijk over het hoofd hadden gezien.
Eind 2012 kwam de bende in beeld bij justitie. De politie kreeg toen een tip over twee verdachten%2C die via een import- en exportbedrijf in de haven van Antwerpen containers ontvreemd hadden.

Het proces duurt tot eind november en op 10 november worden de strafeisen bekend gemaakt door de officieren van justitie.

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties