Uitspraak in zaak Ernesto Pistone

Vanmiddag om 13.00 uur doet de rechtbank van Den Bosch uitspraak in de zaak rondom de moord op de 33-jarige Ernesto Pistone.

Ernesto werd op 27 februari 2014 onder vuur genomen voor zijn huis in Eindhoven%2C hij overleed later die avond in het ziekenhuis. Uit het onderzoek van de politie bleek dat zijn toenmalige vriendin Toos van V. Het brein zou zijn achter de liquidatie van haar toenmalige vriend. Toos bleek een minnaar te hebben en wilde daarom van Ernesto af. Samen met haar minnaar bedacht ze%2C volgens justitie%2C het plan om Ernesto te laten vermoorden.

De moord werd na inzet van twee %22zogenaamde%22 Turkse huurmoordenaars een feit. Na Ernesto%27s dood richtte het onderzoek zich al snel op de %22feestende weduwe%22 Toos van V. .
Het onderzoek naar de moord heeft laten zien hoe gemeen Toos van V. te werk ging. Daarom eiste justitie afgelopen week ook 20 jaar gevangenisstraf tegen haar. Haar minnaar kreeg een strafeis van 19 jaar en beide %22huurmoordenaars%22 kregen een strafeis van respectievelijk 18 en 19 jaar gevangenisstraf.

Voor de vier verdachten zullen de aankomende uren slopend en spannend zijn. Maar mocht de bewijsvoering%2C zoals justitie die twee weken geleden uitrolde voor de rechtbank%2C kloppen dan verdienen deze verdachten daadwerkelijk een flinke straf.

Wat vind u van deze zaak%2C en wat voor straf zou u%2C indien het ten laste gelegde bewezen word%2C de verdachten opleggen %3F

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties