Burgemeester Henk Hellegers wil vuurwekverbod

Burgemeester Henk Hellegers van het Brabantse Uden wil over vijf jaar een landelijk vuurwerkverbod.

Is dit een nobel streven van de burgervader van Uden of een missie van een burgemeester om een volksfeest de kop in te drukken.

Wat ik mezelf afvraag is het volgende%2C wat is de ware reden achter zijn doel. Ieder kind is opgegroeid met het zelf kunnen afsteken van vuurwerk. De kinderen beginnen met sterretjes en jaren later steken ze een keer een rotje af. Natuurlijk zijn er ook bij die zwaarder vuurwerk afsteken maar dat is hun eigen keuze. Niemand word hiertoe gedwongen. En dat er weleens een ongeluk gebeurd is helaas inherent aan het afsteken van vuurwerk. Maar om daarom maar al het vuurwerk afsteken te verbieden vind ik toch echt te ver gaan.

Ook ik weet dat deze discussie allang speelt%2C en ook ik weet dat het afsteken van vuurwerk op den duur verboden gaat worden. Maar toch pleit ik voor het zelf kunnen afsteken van vuurwerk. Elke dag gebeuren er auto-ongelukken maar word het autorijden dan ineens verboden %3F%21 Nee toch. Misschien is het wel appels met peren vergelijken%2C maar ik vind dat je de jeugd de jeugd moet laten%2C en daar hoort het zelf afsteken van vuurwerk %28met nieuwjaar%29 bij.

Ik ga er ook vanuit dat de nu bijna 60-jarige burgemeester van Uden zelf ook ooit vuurwerk heeft afgestoken in zijn jeugd. En mijn vraag aan hem is dan ook laat de jeugd van nu dit ook zelf meemaken. Laat de jeugd genieten van hun jeugd%2C en daar hoort tijdens oud en nieuw zelf vuurwerk afsteken echt bij.

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties