Suikerfeest vrije dag ?

Er komen steeds meer geluiden van mensen die van het Suikerfeest een landelijke feestdag
te maken . De Utrechtse hoogleraar Kees van den Bos %2C die Sociale Psychologie en Empirische Rechtswetenschap doceert%2C roept op om niet alleen tijdens Kerstmis of Pinksteren vrij te zijn. Ook stelt hij een %27atheïstendag%27 voor.
Bijdragen om het gevoel van uitsluiting bij moslims te beteugelen is belangrijk%2C volgens Van den Bos kunnen gevoelens van uitsluiting ervoor zorgen dat mensen radicaliseren. “Jongeren radicaliseren vaak vanwege een gevoel van uitsluiting. Ze worstelen met hun identiteit%2C zijn onzeker of zien een groepsdreiging. Of onrechtvaardigheid%2C als ze proberen een stageplaats te krijgen bij een supermarkt%2C die zij niet krijgen en een witte Nederlander wel%27%27%2C zegt de hoogleraar tegen The Post Online.
Van den Bos zegt wel dat de verantwoordelijkheid om in te burgeren%2C ook bij de jongeren zelf ligt. %27%27Je moet ze ook niet pamperen%2C je kunt thee drinken%2C maar je moet tegelijk verwachten dat ze zich er in vechten. Met andere woorden%3A emanciperen moeten ze ook zelf doen.%27%27

Wat vind u hiervan %3F

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties