Koraalrif Curacao in gevaar

Het aantal mensen dat op vakantie gaat naar de Antillen word steeds groter %2C met name Curacao is steeds meer in trek %2C niet alleen uit Nederland maar tegenwoordig ook veel uit Duitsland %2C de resorts en hotels schieten als paddestoelen uit de grond %2C helaas heeft dit ook een keerzijde als de overheid op Curacao niet snel wat doet aan de verwerking van het afval water wat nu doorgaans zo in zee word geloost%2Cdat zegt natuurfilmer Leon Pors %2C

over één van de mooiste attracties die Curaçao rijk is. De voormalig beheerder van het enige marinepark op het eiland is bezig met een onderwaterdocumentaire. „Maar ik ben me rot geschrokken over de achteruitgang van het rif.”
Eén van de gevaarlijkste koraalbelagers is het vuile afvalwater dat de Curaçaose overheid zo ongezuiverd in zee loost. Pors%3A „Koraal overleeft alleen in schoon water. Als er ook maar een beetje sediment in het mondje van het koraalbeestje komt%2C dan stikt het.” En dan is er nog de algengroei%2C aangewakkerd door alle poep- en plasresten%2C die het rif overwoekert.

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties