Chinese gezichtsbikini nieuwe trend?

Eerst werd het ding alleen door oude vrouwen gebruikt%2C maar nu is het een rage op Chinese stranden en is het ook opgepikt door een Amerikaans modetijdschrift%3A de gezichtsbikini%2C een lap nylon met gaten voor de ogen en de mond.

De gezichtsbikini wordt volop gebruikt op het strand van Qingdao%2C in het oosten van China%2C maar het Amerikaanse tijdschrift CR Fashion Book publiceerde onlangs een fotoreportage van modellen met getuite rode lippen onder de felgekleurde bivakmuts.

%27Terwijl ons idee van schoonheid in de zomer is gewijd aan bruin worden in de zon of een schoonheidssalon%2C proberen vrouwen in Aziƫ juist blanker te worden of in elk geval te blijven%27%2C schrijft het tijdschrift over de reportage. %27Een kleurtje verwijst daar niet naar een chique reis naar Capri%2C maar naar lange dagen van hard werken in de brandende zon.%27

Anoniem op het strand
De afgelopen dagen heeft het onderwerp bijna 12 miljoen posts opgeleverd op Weibo%2C het Chinese Twitter%2C zo schrijft de BBC. %27Chinese oude vrouwen in het middelpunt van de modewereld%27%2C merkte een gebruiker geamuseerd op.

CNN schrijft dat de gezichtsmaskers in 2012 voor het eerst in Qindao verkocht werden. Vooral oudere vrouwen%2C die zich ongemakkelijk voelden in bikini%2C vonden het prettig anoniem over het strand te kunnen lopen en zichzelf tegelijkertijd te beschermen tegen de zon en kwallenbeten.

AD.nl

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties