Ook markthal in Amsterdam ?

Een grote%2C overdekte voedselmarkt%3A de projectontwikkelaar van de vorige maand geopende Markthal in Rotterdam staat te trappelen om er ook eentje in Amsterdam neer te zetten.

Het gigantische project bij station Blaak%2C dat vorige maand door koningin Máxima werd geopend%2C trok in de eerste drie weken al meer dan een miljoen bezoekers. Het is de eerste overdekte voedselmarkt van Nederland.

De markt probeert met het aanbod in te spelen op de veranderde behoeften van het publiek en problemen te ondervangen die traditionele markten tegenkomen%3A open tot acht uur %27s avonds%2C bij weer of geen weer%2C met veel gelegenheid om tijdens het boodschappen doen ook even te gaan zitten voor een hapje en een drankje.

Aanvullende functie
Hans Schröder%2C de directeur van projectontwikkelaar Provast%2C laat weten dat er al plannen zijn om een vergelijkbare markt in Amsterdam neer te zetten%2C in combinatie met een buitenmarkt.

%27Net als de Rotterdamse Markthal%2C waarvoor twee keer per week de Centrummarkt wordt neergezet%2C zou die een aanvullende functie vervullen bij een al bestaande%2C traditionele markt. Amsterdam is uiterst geschikt voor zo%27n project. We hebben ook al een plek op het oog.%27 Waar dat is%2C wil hij echter nog niet kwijt.

De gemeente is nog niet overtuigd. %27Ook het gebied en de markthal bij het Food Center in de Jan van Galenstraat worden de komende tijd ontwikkeld%2C%27 zegt een medewerker van het projectbureau. De grote bakstenen hal van het Food Center moet een soort uitstalling worden waar groothandelaren hun waren kunnen laten verkopen%3B er komt ook horeca.

Terwijl traditionele markten moeite hebben om klanten te trekken%2C lijken nieuwe initiatieven juist succesvol. Overdekken wordt gezien als oplossing%2C maar de brancheorganisaties zien meer in het tegengaan van bureaucratie en regeldruk door de markten te verzelfstandigen.

Parool

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties