Trillende navigatieschoenen deze herfst te koop

De vibrerende Lechal-schoenen wijzen je de weg. Vanaf september zijn ze te koop.

De Indiase startup Ducere Technologies is al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van schoenen die richting aangeven door te trillen, maar in september komen ze eindelijk op de markt. De prijs zal ergens tussen de 100 dollar (75 euro) en 150 dollar (112 euro) liggen. Dat de Lechal schoenen een succes worden lijkt voor het bedrijf een zekerheidje: er staan al 25 duizend bestellingen genoteerd en Ducere verwacht honderdduizend verkochte paren in maart.

De Lechal schoenen werken via bluetooth met een app die gebruik maakt van Google Maps-data. Na het invoeren van je bestemming en de route, kan je telefoon in je zak en laat je de rest over aan het gevoel in je voeten. Trilt je linkerschoen, dan moet je naar links. Trilt je rechter, dan sla je rechtsaf.

Navigatie en fitnesstracker ineen

Oorspronkelijk werden de schoenen ontwikkeld als navigatiehulp voor visueel beperkten, maar de schoenen bleken geschikt voor veel meer mensen. Lechal is niet alleen de perfecte aanvulling op de blindenstok, maar ook heel geschikt voor toeristen of bijvoorbeeld hardlopers. Fijne aanvulling: de schoenen houden meteen bij hoever je hebt gelopen en hoeveel calorie├źn je hebt verbrand.

Deze wearable voor om je voet ziet er van zichzelf behoorlijk sportief uit. Maak je liever je vertrouwde schoen slim, dan kun je kiezen voor Lechal inlegzooltjes. De sterkte van de vibraties kun je zelf instellen, zodat je niet bij elke bocht in een deuk ligt omdat het zo kietelt. Wil je een paar claimen, dan kan dat alvast op de site van Lechal.

Bron: bright.nl

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties