Microsoft publiceert nieuw Windows 10

Softwaregigant Microsoft heeft op dinsdag zijn nieuwste versie van besturingssysteem Windows onthuld. Niet Windows 9, maar Windows 10 is de naam geworden. Het bedrijf legt hiermee de nadruk weer op Windows als systeem voor pc\`s.

Zo is het startscherm, dat in Windows 8 werd geïntroduceerd en het bekende startmenu verving, verdwenen. Het startmenu is nu terug en bevat elementen van versie 8, zoals de Modern apps. Deze konden voorheen vanaf het startscherm worden gelanceerd, maar nu zijn ze in het menu terug te vinden en verschijnen ze in een venster op het bureaublad, net als andere programma\`s.

Nieuw ide mogelijkheid om alle app in een keer te kunnen zien met de Task View-knop. Ook zal het mogelijk zijn om meerdere bureaubladen tegelijkertijd te hebben, waartussen gewisseld kan worden. Op elke desktop kunnen andere apps draaien.

Voor apparaten met aanraakschermen, waar Windows 8 specifiek voor ontworpen was, zullen icoontjes en illustraties vergroot worden, zodat ze beter aan te \`klikken\` zijn met een vinger. Echter, voor deze gebruikers zal ook een bewerkte versie van het startscherm nog aanwezig zijn. Deze wordt verwerkt in de traditionele desktop, zodat gebruikers niet hoeven te switchen tussen verschillende schermen.

Vanaf morgen is een previewversie van Windows 10 beschikbaar voor fanatiekelingen. De uiteindelijke versie zal pas in 2015 uitkomen.

Bron: De Telegraaf

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties