WiFi op hoogste Berg

Eenenzestig jaar nadat de eerste mens voet zette op de top van de Mount Everest heeft ook wifi de hoogste berg ter wereld bereikt. Dankzij een bedrijf uit de Nepalese hoofdstad Kathmandu kunnen bergbeklimmers sinds deze week draadloos internetten in het basiskamp op 5.545 meter hoogte.

%27Wij proberen bergbeklimmers en andere bezoekers op een gemakkelijke manier toegang tot het internet te bieden zodat ze op elk moment contact kunnen onderhouden met de rest van de wereld%2C%27 zo verklaarde directeur Buddhi Tamang van wifileverancier Everest Link volgens de Maleisische nieuwssite Bernama.

Tot nu toe waren %27trekkers%27 tijdens hun beklimming van de 8.848 meter hoge berg in de Himalaya voor hun internet afhankelijk van een dure satellietverbinding.%27De bergbeklimmers zijn blij dat ze op zo%27n grote hoogte nu internettoegang hebben voor een lagere prijs%2C%27 aldus Tamang.

%27Snel en betaalbaar%27
Zijn bedrijf werd op 1 oktober dit jaar opgericht om een snelle en betaalbare internetverbinding aan te bieden in het afgelegen Solukhumbu district waarbinnen de Mount Everest ligt. Everest Link werkt nauw samen met plaatselijke ngo%27s zoals Namche Jongerengroep%2C Vrouwengroep en het Nepalese departement van nationale parken en natuur. Via die belangenorganisaties voorziet het bedrijf bewoners%2C toeristen%2C scholen%2C ziekenhuizen en regeringskantoren in het Himalaya-gebied van informatie en communicatiemogelijkheden.

De Nepalese berggids Tenzing Norgay en de Nieuw-Zeelandse bergbeklimmer Sir Edmund Hillary bereikten op 29 mei 1953 als eersten ter wereld de top van de Mount Everest%2C in Nepal de Sagarmatha genoemd.

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties