Motorclub Satudarah in optocht over de A12

De ongeveer tweehonderd motorrijders%2C van motorclub Satudarah%2C die zaterdagochtend over de linkerbaan over de A12 reden%2C hebben veel leed veroorzaakt bij andere weggebruikers.

Op de hoogte van Gouda reden zeker vijf personenauto%27s op elkaar nadat er een opstopping was ontstaan door de motorrijders. Bij dat ongeluk raakte ook zeker drie mensen gewond.
Bij Harmelen sloeg een auto over de kop en tussen Bodegraven en Gouda in de richting van Den Haag ontstond een flinke file. Mede door het aantal ongelukken op de A12 in dat stuk werd de A12 urenlang afgesloten.

De leden van motorclub Satudarah waren vanmorgen onderweg naar Gouda%2C om zich daar te verzamelen%2C en daarna verder te rijden naar Apeldoorn. In Apeldoorn is vanmiddag een herdenking van het uitroepen van de Republiek der Zuid-Molukken %28RMS%29 in 1950.

Dat de motorclub daarbij aanwezig wilt zijn is een heel erg net gebaar. Maar dat er zoveel bij komt kijken is schandalig.
Waarom spreekt zo%27n motorclub niet af om in kleinere groepjes naar Apeldoorn te rijden en daar af te spreken %3F
Dan zou veel van de ellende van vanochtend niet gebeurd zijn.

De motorclub die evenals vele andere motorclubs toch onder een vergrootglas licht van politie justitie en de overheid%2C werkt de strenge aanpak van motorclubs zo wel erg in de hand.

Nu al word er gesproken op social media en de nieuws media dat zo%27n groepsvorming op de openbare wegen verboden zouden moeten zijn. Als kinderen in een groepje van drie en meer bij elkaar staan in een parkje%2C dan noemen ze dat groepsvorming en worden ze weggestuurd door de gezagsdragers. Ze kunnen zelfs een boete krijgen. Maar groepsvorming door een motorclub met zoveel ellende en leed als gevolg word gewoon toegelaten.

Ben benieuwd wat de politiek erover gaat zeggen.

Wat vind u van zo%27n actie%2C rijdend in zo%27n lange colonne van motoren%2C van een betreffende motorclub %3F

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties