Terecht of onterecht ?

Na een roekeloze inhaalactie van een bestuurder%2C in een auto met caravan%2C is vanmiddag een wielrenner hard onderuit gegaan.

De wielrenner maakte deel uit van een grote groep wielrenners die aan het toeren waren op de Postelseweg in Eersel. Toen de auto met caravan voorbij kwam verschoot de wielrenner. Hierdoor kwam hij lelijk ten val waarna de ambulance ter plekke moest komen. Deze constateerde een gebroken sleutelbeen waarna de wielrenner werd afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Nu weet ik uit ervaring dat op deze weg vaker wielrenners in groepjes fietsen. Vaak blijven deze groepjes tot ergernis toe langs elkaar fietsen zonder ook maar aanstalten te maken om uit de weg te gaan. Misschien is dat nu ook wel het geval geweest. Maar misschien ook niet. Wat in ieder geval vaststaat is dat de wielrenner niet geraakt is door de voorbij rijdende auto met caravan. En daardoor kan ik mijzelf levendig voorstellen dat misschien wel de wielrenner te ver op de weg is blijven rijden. Op het moment dat de automobilist ruimte heeft gezien zal hij vast ingehaald hebben waarna de wielrenner is verschoten.

Maar nu word deze automobilist dus gezocht door de politie. De politie vraagt om hulp bij het vinden van deze automobilist.

Mijn vraag%3B is dat terecht %3F

De wielrenner is immers niet geraakt door een van de twee voertuigen.

Wat vind u van zo%27n situatie %3F
Loopt de politie hier niet te hard van stapel %3F

Deel dit bericht
Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on Pinterest

reacties